Viskas ką reikia žinoti prieš perkant

carplay android auto aktyvavimas

Šiame straipsnyje atsakysime į šiuos klausimus: 
kas yra Apple Carplay, Android Auto aktyvavimas, modulio integracija, ekrano keitimas

Kas yra Apple Carplay?

Apple Carplay tai technologija, kuri leidžia integruoti Apple funkcijas į automobilio multimedijos sistemą (ekraną). Pagrindinė Apple Carplay paskirtis – suteikti vairuotojams saugų ir patogų būdą naudotis įvairiomis Apple funkcijomis, kol jie yra už vairo, sumažinant poreikį naudotis telefonu. Naudotis Apple Carplay galite tik prijungus telefoną prie automobilio USB arba bevieliu būdu per bluetooth ir wifi (jeigu automobilis turi tokią galimybę).

Su Apple Carplay galite naudoti tokias funkcijas kaip:

Navigacija: Apple Maps, Google Maps, Sygic ir Waze.
Skambučiai: galima skambinti ar atsiliepti į skambučius. 
Klausyti muzikos: Apple Music, Spotify, YT music ir kt. 
Naudoti programėles: elektrinių stotelių paieška, radijo programėlės.

Apple Carplay visų leidžiamų programėlių sąrašą galite rasti čia

Kas yra Android Auto?

Kaip ir Apple CarPlay, Android Auto tai technologija, kuri leidžia integruoti Android funkcijas į automobilio multimedijos sistemą (ekraną). Pagrindinė Android Auto paskirtis – suteikti vairuotojams saugų ir patogų būdą naudotis įvairiomis Android funkcijomis, kol jie yra už vairo, sumažinant poreikį naudotis telefonu. Naudotis Android Auto galite tik prijungus telefoną prie automobilio USB arba bevieliu būdu per bluetooth ir wifi (jeigu automobilis turi tokią galimybę).

Su Android Auto galite naudoti tokias funkcijas kaip:

Navigacija: Google Maps, Sygic ir Waze ir kt.
Skambučiai: galima atsiliepti į skambučius.
Klausyti muzikos: Spotify, YT music ir kt
Naudoti programėles: degalinių stotelių paieška, radijo programėlės.

Android Auto visų leidžiamų programėlių sąrašą galite rasti čia

Carplay ir Android Auto nėra galimybės naudotis youtube,
žiūrėti video įrašus saugumo sumetimais.

Apple Carplay Android Auto mano automobilyje

Pirmą kartą pasirodė automobiliuose nuo 2014 metų. Šiame laikmetyje pagaminti automobiliai galėjo turėti tiek Apple Carplay, tiek Android Auto, arba tik vieną iš jų arba visai neturėti nė vieno, viskas priklauso nuo multimedijos tipo ir programinės įrangos versijos, todėl kiekvieną atvejį reikia vertinti individualiai ir parinkti tinkamiausią spendimą.

Mano automobilis jau turi Android Auto ir Apple Carplay

Dažniausiai pasitaikanti mūsų klientų problema yra jog jiems yra nepatogu naudotis, nes telefoną reikia visada prijungti laidu, kas gaišina laiką, atitraukia dėmesį nuo kelio, automobilio salonas neatrodo toks tvarkingas, nes kaba laidas.

Galima Android Auto ir Apple Carplay naudoti be laido, tačiau tam reikės adapterio. Adapteris leidžia nejungiant savo telefono laidu naudotis minėtomis funkcijomis: tai sutaupo laiko, nes adapteris ir jūsų mobilus telefonas susiporuoja automatiškai įlipus ir užvedus automobilį, o salonas atrodo tvarkingas

Mes siūlome įsigyti kokybiškus adapterius, Android Multimedia Boxsu dar daugiau privalumų. Android Multimedia box turi integruotą Android operacinę sistemą todėl galite atsisiųsti programėles kaip netflix, youtube ir dar daugiau! 

Svarbu: prieš perkant išsirinkti tinkamą adapterį, kuris veiks su Jūsų Apple ar Android įrenginiu.

Mano automobilis neturi Android Auto ir Apple Carplay

Jeigu automobilis neturi Android Auto ir Apple Carplay bet yra pagamintas 2014-2020m.:

Aktyvacija: Reikia tikrinti multimedijos programinės įrangos versiją, vin numerį, galbūt šią funkciją yra įmanoma aktyvuoti. Ją aktyvavus galėsite naudotis bevieliais adapteriais ir Android Multimedia box’ais. Aktyvacijos paslaugas teikiame šiems 2014 – 2024m. automobiliams: BMW, Mercedes, Audi, Volkswagen, Skoda, Seat, Toyota, Lexus, Volvo, Bentley, Porsche, Jaguar, Landrover, Mazda, Mini. Tačiau tikrai ne visiem modeliam ir multimedijom tai yra įmanoma padaryti.

Mes galime atlikti šiuos darbus – Android Auto aktyvavimas, Apple Carplay aktyvavimas
 Kreipkites į mus.

modulio integracija yra carplay android auto aktvyvavimas

Modulio integravimas: jeigu automobilis pagamintas 2003-2020m. ir jam aktyvuoti Apple Carplay / Android Auto nėra įmanoma – tada siūlome papildomą įrangą, Apple Carplay / Android Auto integraciją, kurią prijungus prie orginalios multimedijos  ir suporavus su mobiliuoju telefonu galėsite naudoti Apple Carplay ir Android Auto.

Moduliai išlaiko orginalią meniu funkciją ir palaiko galines, priekines vaizdo kameras

Mes siūlome modulius bei juos integruojame.

Ekrano keitimas: galime keisti ekraną, jeigu yra poreikis.
Dažniausiai siūlome keisti ekraną tiems, kas nori didesnio ir liečiamo ekrano. Keičiant ekraną neprarandamos orginalios automobilio funkcijos ir galima naudotis Android Auto ar Apple Carplay

Pakeitus ekraną išlaikoma orginali meniu funkcija ir palaikomos galinės, priekinės vaizdo kameros.

Carplay Android Auto Ekranai, Android Ekranai